Погребват малката Никол в бял ковчег

 Прокуратурата иска постоянно задържане за 15-годишния й убиец, грози го наказание от три до десет години затвор

11-годишната Никол, чието убийство разтресе цяла България, ще бъде погребана утре в 11 часа в Бургас. Тялото й ще бъде положено в бял ковчег.

Момичето е убито с един удар с нож, нанесен в шията. Дълбочината на прободната рана е била няколко сантиметра, но тъй като е засегната артерия, е настъпила кръвозагуба и смърт. Пред камерата на бТВ говорителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева каза, че убийството е умишлено. Удар с нож във врата няма как да бъде по непредпазливост, обясни тя.

Малката Никол е имала близо 3000 контакта в социалната мрежа. Именно там тя се е запознала и с 15-годишния Иван, който я закла в асансьор в ж.к. „Меден рудник“.

Това може би е била първата среща на живо помежду им.

Досега Иван няма криминални прояви. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор. Днес Окръжната прокуратура ще поиска за него постоянна мярка „задържане под стража”.

11-годишната Никол e учила в едно от най-елитните училища в града, което се намира в центъра. Детето живее близо до учебното заведение.