Политическите мутри са притиснати, настъпи време разделно

Някои (Пеевски) си въобразяват, че са по-велики от Илия Павлов, но явно пропускат къде е той сега. Други пък (Борисов) си мислят, че са станали международно големи и се вземат по-насериозно от Тодор Живков, но удобно забравят как приключи политическата му кариера. 
Аз се чудя на един Доган, защо още ги бави?

В един момент разиграването с „топката #КОЙ“ ще придобие такава динамика и екпресивност, че спаринг-партньорите (Русия – САЩ) ще я запратят в блатото зад „корта“.

Зад всяка една заграбена част от България, било то общинска или държавна, и зад всеки построен на нея хотел, ресторант или дискотека стои по едно пиколо, вале, барман, сервитьор или обикновен гъзоблизец в сянката на трибуквена групировка, олигарх и политическа партия редом до тях.

В държавата се тресат и разместват политически и олигархични пластове и центрове на власт, пари и влияние. „Суджукът“ олицетворява рекета над бизнеса и купуването на избори, не са просто някакви си тонове мезета. Активността на Ангелкова по плажове и защитени територии, „такса стол“ и ареста на DJ са удобните димки, които идват на помощ за отвличане на общественото внимание от същественото и сериозните проблеми. 
Държавата се тресе. Политическите мутри са притиснати и от Изток, и от Запад. Топят се, противоборстват и ударно точат и прехвърлят активи и авоари под тежестта и страха от опасността, която е надвиснала като мълниеносен облак над телесата им. Настъпи време разделно!

Стоян Тончев

Фейсбук