Служител на НСО шофирал дрогиран

За българските политици е ясно, че са като дрогирани – било от глупост, нарцисизъм или от партийна дисциплина,но да са дрогирани шофьорите им и пазвантите им от НСО е нещо ново, макар и по-малко опасно от политиката на онези, които обслужват …

На 14 февруари младши сержант от НСО бил спрян за проверка. Тестът на място отчел, че той е употребил амфетамин и фенобарбитал.

За шофиране след употреба на наркотици, Наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години затвор и от 500 до 1500 лева глоба. Споразумението по делото било внесено с предложение за налагане на пробация с 8 месеца поправителен труд за осъдения и отнемане на шофьорската книжка за 6 месеца. В съдебно заседание обаче прокуратурата е поискала промяна, като подчертала, че са налице основанията за налагане на наказание под минимума от една година затвор, което става при изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

От съдебния акт не става ясно какви са били изключителните или многобройни смекчаващи вината на служителя обстоятелства, но в него пише, че той е бил осъждан, съобщава още „Правен свят“.

Макар че задължително условие за постъпване на работа в НСО е кандидатите да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо дали са реабилитирани, или освободени от наказателна отговорност, както и да не са обвиняеми или подсъдими, той все пак е бил назначен на служба ?!!

Явно каквито са ни политиците, такива са и пазвантите им …

Свободен автор – Философът