Структурата на ГЕРБ в Ботевград се разпада*

Шефът на общинарите на ГЕРБ в Ботевград с кърваво писмо до Бойко Борисов

Дали националното ръководство на ГЕРБ подкрепя задкулисните съглашателски действия на местния лидер и депутат Мартин Тинчев със скандално известния бивш кмет на Ботевград Георги Георгиев? Този въпрос задава в отворено писмо до Бойко Борисов председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Ботевград Цветан Цолов.

Категоричен съм в своето становище, че стилът и медодите на работа на Мартин Тинчев нанасят огромна политическа рана на местната структура на ГЕРБ. Доверието в партията бе трудно възстановено, но сега се пропилява безцеремонно от един местен интригант, който използва  ГЕРБ за своите лични користни цели, допълва в писмото си до Борисов ботевградския общинар.

Бия камбаната и очаквам от Вас като Председател на ПП ГЕРБ решителни и незабавни действия. Моля Ви, не позволявайте на местен партиен лидер  да приватизира в Ботевград четирите букви от името на партията, допълва Цветан Цолов.

Ето и пълния текст на писмото:

 

До  г-н Бойко Борисов,

Министър председател

 и Председател на ПП ГЕРБ

                       

                                               Уважаеми господин Борисов,

Като общински съветник от Ботевград, избран с листата на ПП ГЕРБ,  изразявам пред  Вас своята дълбока загриженост за състоянието на местната структура на партията в нашия град. В последната една година се появиха негативни тенденции,  свързани с обезличаване на организацията и загуба на доверие сред членовете и симпатизантите.

Притесненията ни за авторитета на ГЕРБ в Ботевград произлизат най-вече заради зъдкулисната съглашателска политика на местния партиен лидер г-н Мартин Тинчев с бившия ни градоначалник Георги Георгиев. Последният, както е известно, бе отстранен от редиците на ГЕРБ заради едноличния корупционен модел на управление на Ботевград през последните 12 години.

Задкулисните действия на председателя Тинчев, очевидно извършвани зад гърба и без съответната санкция на националното ръководство на ПП ГЕРБ, доведоха до разкол и разпад в местната партийна организация. Членската маса и редовия електорат на партията са демотивирани и разколебани.

Дълго време влиянието на ПП ГЕРБ в Ботевград бе сведено практически до нулата заради едноличния начин на управление на общината ни. Партията тук  бе сведена до обслужващ персонал на бившия  градоначалник и до мощен политически чадър за прикриването на десетки закононарушения, присвоявания и лично и семейно облагодетелстване. Хората в Ботевград още помнят Вашето изявление по bTV, с което Вие  снехте политическото  доверие от Георгиев. Това доведе и до отстраняването му от партията. Така хората в нашата община успяха отново да повярват в ГЕРБ. Израз на възстановеното доверие бяха относително добрите изборни резултати на партиятана последните местни избори.

Ботевградчани бяха убедени, че след местните избори новото мнозинство в Общинския съвет ще подкрепи действията на новоизбрания ни кмет г-н Иван Гавалюгов. Очакванията бяха попарени от задкулисните съглашателски действия на Мартин Тинчев и Георги Гергиев. Този нов политически дует дефакто подмени вота на ботевградчани и е на път да върне града  отново във времето на личното облагодетелстване, задкулисието  и беззаконието.

И ако в договореното и нерегламентирано единодействие между Тинчев и Георгиев може да се говори за корист, то още по-голямо недоумение будят действията на местния лидер на ГЕРБ, който си позволи брутално и нагло да саботира действията и решенията на партията и ръководеното  от Вас правителство. Преди на стане депутат, Тинчев заигра бурно съглашателството с бивщия ни градоначалник и се опита да провали  гласуването в Общинския съвет, с което местното ВиК дружество трябваше да се присъедини към водната асоциация на Софийска област. Нещо, което бившият градоначалник и сегашен политически партньор на Тинчев – Георги Георгиев – дълго отказваше да осъществи.

Екс кметът Георгиев унищожи влиянието на ГЕРБ. Новият партиен ръководител Тинчев е на път да заличи  партията от политическата карта на Ботевград.

Категоричен съм в своето становище, че стилът и медодите на работа на Мартин Тинчев нанасят огромна политическа рана на местната структура на ГЕРБ. Доверието в партията бе трудно възстановено, но сега се пропилява безцеремонно от един местен интригант, който използва  ГЕРБ за своите лични користни цели.

Бия камбаната и очаквам от Вас като Председател на ПП ГЕРБ решителни и незабавни действия. Моля Ви, не позволявайте на местен партиен лидер  да приватизира в Ботевград четирите букви от името на партията.

Аз виждам  доброто бъдеще на местната структура на ГЕРБ чрез задължителна смяна на председателя Тинчев. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

25-ти август 2017 година

Ботевград

                                                                                             

Цветан Цолов, общински съветник от ГЕРБ, 

Председател на групата на ГЕРБ в ОбС Ботевград

 

* Заглавието променено от АВАНТАЖ