Гришо преодоля Зверев в слаб мач

Поставеният под №7 в основната схема българин измъчи феновете с играта си, но продължава на осминафиналите

Григор Димитров си осигури място на осминафиналите на Мастърса с награден фонд $5,275,595 в Монреал. Като поставен под №7 в основната схема българинът почиваше на старта, а в двубой от втори кръг се справи с германеца Миша Зверев, надигравайки го с 6-3 3-6 6-3 след час и 39 минути игра.

С този успех Димитров си гарантира чек на стойност $58,295 и 90 точки за световната ранглиста, а в спор за място на четвъртфиналите ще срещне Робин Хаасе, съобщава официалното издание на българският тенисист – grigordimitrov-bg.com.

Холандецът е на 30 години и се намира под №52 в ранглистата, а Григор е спечелил и двата им мача до момента – 6-2 6-3 в Бризбън и 6-4 6-3 в Индиън Уелс през 2014-а година.

Днешната среща започна с леко предимство за българина, който задържа с лекота откриващото си подаване, а след това материализира още първия си брейкпойнт и поведе с 2-0. Зверев съумя да направи моментален рибрейк, но след това Димитров отново го притисна и макар да пропусна първата си възможност, при втората не сгреши и малко по-късно авансът му набъбна до 4-1.

Германецът обаче не се предаде и в прословутия седми гейм отново се възползва още от първия си шанс, за да се върне в резултата. Но радостта му не продължи за дълго, след като Григор за пореден път спечели подаването му, а при 5-3 не трепна, сервирайки за спечелването на откриващия сет.

Макар да успя да измъкне първата част, Димитров определено бе далеч от най-добрата си игра и множеството заблудени топки продължиха да летят от ракетата му и във втория сет. Стигна се до 1-2, когато Григор допусна петата си двойна грешка в мача, с което предостави брейкпойнт на германеца, а той моментално се възползва. Нататък Зверев просто запази предимството си до края и бе притеснен единствено в последния гейм, когато Григор имаше шанс за рибрейк, но не се възползва и мачът влезе в трети сет.

Там и двамата печелеха без особени затруднения подаванията, за да се стигне до 3-2, когато последва катастрофален гейм за Зверев. Германецът наниза четири поредни двойни грешки и подари собственоръчно подари пробива на Димитров, който набързо затвърди за 5-2, а с още един пробив сложи и край на двубоя.

По-късно днес българинът ще се завърне отново на кортовете в Монреал за двубоя си от втори кръг в турнира на двойки, в който заедно с Хуан Мартин дел Потро ще срещнат поставените под №4 в основната схема Боб и Майк Брайън.