МИЗЕРИЯ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ ИЛИ ГРАМАТИКА НА ГЛУПОСТТА

колаж : Свободен човек

Намерих време и аз да прегледам т. н. „Управленска програма на правителството“, разписана три месеца след като Борисов за трети път пое властта след втората си оставка. Много интересен документ! Впечатлих се от това, че възнамеряваните мерки за икономиката са включени чак в гл. ХV. И с такъв анонс Борисов и присъдружните му Симеонов, Каракачанов и Сидеров заявяват, че ще изкарат пълен мандат. Нямам спомени и сведения някога и някъде някаква политическа сила да е декларила подобно намерение. Не съм специалист по управление и по макро и микро икономика, но ми се струва, че икономиката е фундамент на всички намерения на които и да е управляващи.
Съвсем друг и различен е въпросът, че няма такава партия или коалиция, която почти сто дни след инсталирането си на власт да обявява, че има намерение да изкара пълен мандат, защото това се подразбира. Но тъй като Борисов в първите си два мандата измисли подлостта „оставката, като спасение“, ненормалното става норма и се приема за естествено.
Управленската програма на Борисов 3 ми напомня пленумите на ЦК на БКП, на които шефовете на Политбюрото на ЦК на БКП извеждаха някакви приоритети, включително и състоянието на българския футбол, ефира на БНТ и БНР, които обединяваха и разделяха в имитационните си „управленски“ решения.
Сега Борисов за трети път имитира и фалшифицира управлението на държавата по подобие на своя учител Тато и другия политически тарикат – Симеон Сакскобургготски.
Липсата на каквато и да е конкретика в тая „управленска програма“ за сетен път сочи, че Борисов няма и няма начин да има представа с какво точно работа се е захванал и каква отговорност е поел за пореден път. Разбира се, той не е виновен за своята неорентираност и неяснота в сферата на икономиката, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието и цялостното състояние на държавата, харизани му от ЦК на БКП.
Каква е цената на това безумие, аз не зная. Знам само, че тая цена ще я плащаме аз, ти, той, тя и то.

Любомир Кольовски

Фейсбук