Триумф: Гришо грабна първа Мастърс титла в кариерата си (ВИДЕО)

Освен с трофея, българинът си тръгва от Синсинати с чек на стойност $954 225 и ценни 1,000 точки за световната ранглиста

Григор Димитров триумфира тази нощ в Синсинати, печелейки първа Мастърс титла в кариерата си.

Първата ни ракета показа чудесна игра през цялата седмица и дори не загуби сет по пътя си към финала, а днес успя да се наложи с 6-3 7-5 над Ник Кирьос в сблъсъка за трофея на „Western & Southern Open“ и заслужи историческа първа „Мастърс“ титла за България в мъжкия тенис, съобщава официалното издание на тенисиста grigordimitrov-bg.com.

Несъмнено това е и най-престижната титла на Григор Димитров до момента, общо седма в кариерата му и трета за сезон 2017, след като в началото на годината триумфира на турнирите в Бризбън и София. Освен с трофея, българинът си тръгва от Синсинати с чек на стойност $954,225 и ценни 1,000 точки за световната ранглиста, с които в понеделник ще се завърне в Топ 10, изкачвайки се с две позиции до №9.

Финалният двубой в Синсинати стартира с няколко бързи подавания за сервиращите, за да се стигне до 2-2, когато последва колеблив гейм за българина. Григор допусна две поредни двойни грешки и бе изправен пред опасност за ранен пробив, но тя бе неутрализирана и първата ни ракета отново поведе в резултата.

Още в следващия гейм ролите се размениха и при 30-40 Димитров бе този, който разполагаше с брейкпойнт, а след грешка на австралиеца пробивът вече беше факт. Кирьос получи още един шанс да се върне в резултата, но и тук Григор запази самообладание и се измъкна, а при 5-3 не трепна, сервирайки за спечелването на сета.

На старта на втората част и двамата печелеха безпроблемно подаванията си, макар и Григор да не успяваше да вкара голяма част от първите си сервиси. При 3-3 българинът получи шанс за нов пробив, но той бе заличен с мощен ас на Кирьос, който успя да неутрализира и втората възможност пред Григор и все пак задържа.

Нататък резултатът продължи да върви гейм за гейм, за да се стигне до 5-5, когато нервите на австралиеца просто не издържаха. Кирьос наниза три двойни грешки и допусна изоставане с 30-40 на собствен начален удар, след което собственоръчно предаде гейма с още една неточност, а Григор не пропусна шанса си и затвори мача в своя полза след час и 25 минути игра.