100 дни „Борисов-3“-100 дни немощ и издънки

Само 100 дни изтекоха от управлението на третия кабинет на Борисов, а сякаш са цяла вечност…
Неизпълнени обещания, некомпетентност, агресия и шуро-баджанащина са най честите характеристики и коментари.
Каква я свърши безумно-сформираната коалиция на ГЕРБ, Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов?
Кратък отговор-никаква.
Кабинетът та тоната коалиция стартира с измама. Обещаното увеличение на пенсиите не се случи. Не се случи и обещаната битка с монополите-нея я пое омбудсманът Мая Манолова. Напрежението остана по границата ни с Турция, хкъдето платихме прескъпо за телена ограда със съмнително изпълнение, а мускулите си показахме, дърпайки немощни бабички.
Парламентът отказа изборни реформи и отхвърли волята на болшинството българи да гласуват мажоритарно. Останаха високите субсидии на партиите.
Пълен провал на всички секторни политики. Министерството на земеделието влачи с месеци над законния срок плащането на субсидиите. Къде са парите, които са преведени още преди година не е ясно. Никой и не пита. Бицнесът реве, че няма кадри, кадрите реват, че не им се плаща. И продължават да се редят на опашка пред Терминал 2. Абсолютно сигурно е, че тази година страната ни ще напуснат жителите на още един средностатистически областен град.
Полицаите пак протестират за заплати, 3800 нередовни /без образование/ учители преподават на децата ни, две трети от всички учители са пред пенсия, мъже в системата няма. ННйн ВУЗ, даже и в СЕ се влиза с тройка. Бият лекари и екипи на Бърза помощ, цигани като скакалци опоскват всичко, стигна се до етнически сблъсъци.
За капак-суджукгейт, а лятната скука я разнообразява един вицепремиер, като затваря дискотеки. ..В курортите паница боб удари рекорда с цената от 20 лв. Скандали с накси за дяшеци, чадъри…простотия.
Един подписан договор за добросъседство със съседна Македония, който всъщност не решава нищо, но се оценя, като полезна стъпка на правителството на Бойко Борисов.
Ца 100 дни НИЩО, АМА ОТ СЪРЦЕ, както се казва.
Още по тъпото е, че всички протестиращи призоваватда спасител същият този ББ, от който трябва да търсят отговорност.
Ами, не сме народ, а мърша!