14-годишно момиче от Царево хвърли 28 700 евро през балкона

„Ало“ измамник го убедил, че помага на полицията
14-годишно момиче от Царево стана жертва на телефонни измамници. Те подлъгали детето да хвърли през балкона 28 700 евро. Това се случило в четвъртък.
Заместник-апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова каза днес пред камерата на Нова телевизия, че мошеникът се представил за полицай.

Той разказал, че съвместно с екип на Нова телевизия извършват операция по установяване на телефонни измамници.
Детето трябвало да му помогне, като му даде всички пари, които са налични в къщата. Момиченцето изпълнило нарежданията и поставило 28 700 евро в торба, която изхвърлила през балона, както му било съобщено да направи.
В последствие детето позвънило на своя баща, за да му каже, че е успяло да помогне на полицията. От своя страна бащата уведомил полицията. Още същия ден униформените задържали извършителя и намерили парите.
Измамникът – 32-годишният Стоян Михалев, е стар познат на полицията и е задържан още същия ден. Парите са върнати на семейството, а мъжът е наказан с 10 месеца затвор, по бързата процедура, след като е признал вината си.
„Сумата е била скрита на две места. На едно от местата парите са били добре скрити“, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в града Калоян Калоянов.

Работата по случая продължава, за да се открият и други участници в схемата.
До момента Стоян Михалев е осъждан за 6 престъпления – три пъти за управление на кола без книжка, един път за грабеж, един пърт за кражба и един път за закана за убийство.
За заканата той е бил осъден наскоро на 7 месеца условно, така че ще трябва лежи в затвора общо 17 месеца.
Присъдата е ужасно лека. С такова кривосъдие е нормално „ало“ измамниците да стават все повече.
Стоян измамникът ще си почине малко зад решетките и като излезе на свобода след малко повече от година, ще продължи да си мами старци и деца на спокойствие.