2017 като 1984 на Оруел : ГЕРБ със закон за фалшивите новини

ГЕРБ подготвя още един закон в стил 1984. Закон за фалшивите новини …

Преди повече от два месеца в гостуването си в Нова ТВ Антон Тодоров се закани, че:  „бившите комунисти, днес социалисти, ще бъдат подложени на дресиране чрез закон”.

Де да беше само това …

Стана ясно, че след като прие всеки българин да може да бъде осъден само по СРС-та, може и незаконни, или по показания на „анонимен свидетел“ – сиреч донос с новия НПК, след като практически суспендира Търговския закон и ГПК като едновременно уби ООД и института на представителството с новия член 19 в ДОПК, след като отне финансовата възможност за обжалване на несправедливи актове на държавата за милиони хора у нас, ГЕРБ подготвя още един закон в стил 1984.

Депутатът Антон Тодоров обяви, че управляващата партия пишела Закон за фалшивите новини. Чрез него ще могат да бъдат фалирани или директно спирани всички медии, които не се харесват на властта, която обикновено първо отрича вадените сега от малкото останали независими вестници, сайтове и телевизии факти, а после животът доказва правотата на изнесената информация.

Освен, че погазва всички демократични ценности, този закон е напълно безсмислен, тъй като и в момента българските правни норми дават възможност на всеки да се защити от обида и клевета. Важен въпрос, който изниква също е ще образуваме ли като в романа на Оруел Министерство на истината, което в страни като Сирия, Пакистан, Мианмар галено е наречено Министерство на информацията, коментира 19min.bg.

Дали авторът на „Шайка“,  ще стане министър на информацията и истината?

Самият Антон Тодоров написа книга „Шайка – книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите”. В нея казва: „Бойко Борисов, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню… Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като „шайка“ – персони, обединени от престъпна цел”.

А какви новини само създава Кралят-Слънце :

„Ние сме изпреварили румънците отдавна и във всяко едно отношение” 

„В България корупция по високите етажи на властта няма.”

 „Загубихме изборите за президент, защото така искахме”

и т.н. …

Ако се бяха напънали още малко от ГЕРБ може би щяха да ни върнат не в 1984 по Оруел, а направо в 1944, когато дядовците им слязоха от Балкана …

колаж : Ладо

Фалшиви новини … Това е нещо като честни политици …

Свободен автор – Философът