Кралят на хакерите е българин, източвал сметки на Бил Гейтс?

33-годишният Константин е водач на международна престъпна група, която се е занимавала с клонирането на дебитни и кредитни карти

Българин, проникнал в банковата сметка на един от най-богатите хора на света Бил Гейтс. е задържан на филипинското пристанище Замбоанга в сряда следобед, след като не е успял да представи пътни документи. Филипинската брегова охрана е идентифицирала заподозрения като 33-годишния Константин Симеонов Кавръков, предаде ABS-CBN.

Снимки: news.abs-cbn.com

Кавръков е щял да се качи на пътнически съд към южния остров Тави-Тави, когато е задържан от бреговата охрана за разпит, съобщава Нова телевизия.

Кавръков, който е известен като „краля на хакерите“, бил задържан през 2011 г. за проникването по компютърен път в банковата сметка на основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс.

Смята се, че задържаният е водач на международна престъпна група, която се е занимавала с клонирането на дебитни и кредитни карти.

Сънародникът ни не е имал в себе си паспорт и пътни документи. Въпреки това властите откриват у него филипинска шофьорска книжка с неговите име и снимка.

Арестът на Кавръков е в резултат на засилените мерки за сигурност, наложени в пристанищната част на град Замбоанга, след като президентът на Филипините Родриго Дутерте наложи в региона състояние на извънредно положение, което ще остане в сила до края на годината.