Последователи на руския „секс гуру“ гладуват в Бургас 16-ти ден

Въпреки жегата, 27-годишната Аня и Антон не пият дори вода, протестират в подкрепа на Свами Митрадевананда

Последователи на 40-годишния руснак Митрадевананда Свами, който е обявен за „секс гуру“, заплашиха, че няма да се откажат от гладната си стачка. Пред съдебната палата в Бургас те заявиха, че са подписали документ, заверен от нотариус. В него са упоменали, че се отказват от всякаква лекарска намеса, ако състоянието им се влоши.

Срещу техния гуру има издадена европейска заповед за арест. Протестиращите сектанти обаче настояват българското правосъдие да откаже екстрадицията в родината му, където го преследвали по политически причини.

27-годишната Аня сподели в разговор с Мария Салабашева от Канал 0, че вече 16-ти ден не приема никаква храна и дори вода. Младата дама се чувства зле в жегите, но казва, че за нея това е без значение.

Идолът й обаче е издирван в родината им по обвинение в сектантство, блудство с малолетни, организиране на канал за проституция и дори за убийство на дете.

В едно от видеата, който е публикувал в youtube канала си, Свами Митрадевананда стои на златен трон и е облечен в боксьорски копринен халат. В много от клипчетата участват и момичета по бельо.

Главатарят на руската порно секта е издирван от руските власти за набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус през Интернет. Според криминалисти, той принуждавал момичетата да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

Не е важно как се чувствам, когато става въпрос за справедливост. Причината да съм тук, е несъгласието със съда за Митрадевананда и това е единственото, което мога да направя, за да изразя протеста си“, заяви Аня.

Антон също е започнал гладна стачка. Протестира заедно с 27-годишната дама 16-ти ден. За това време е отслабнал с над 10 килограма, но не възнамерява да се откаже.

Заедно с останалите протестиращи той настоява европейските организации по правата на човека да обърнат внимание на процеса на Митра … и да се намесят. Той не приема себе си и останалите му сподвижници за сектанти, а по-скоро за последователи на йога.

Протестиращите в полза на обявения за „секс гуру“ руснак са отворили онлайн петиция, където събират подписи в негова подкрепа.

Те се надяват да издържат до 18 август, когато окончателно Апелативният съд ще реши дали Митра ще бъде екстрадиран в Москва или не.