Абсурдно е Марешки да говори, а в дясно да се мълчи при нов 9-ти септември

Изглежда пребиваването във властта или пътят към нея е развил този властови синдром – да мълчат целесъобразно заедно с другите „правилни“ сили.
Да припомня, че по времето на реформаторското участие в правителството на ББ – лидерът на СДС играеше ролята на сегашния Караниколов, а и не само той.

При други обстоятелства щях да се извиня, че Ви занимавам със политическо злободневие. Но за да можем да празнуваме следващите дни на независимост пиша тези редове в този ден.
Обръщам внимание на събиращите се да говорят за обединение на десните по разно време и разни формати, включително преговарящите между партии в дясно или на друга основа – желая им успех, но хората мерят политиците или тези с политически амбиции по реалните дела. Абсурдно е Марешки да говори, а в дясно да се мълчи /поне много от „лидерите“/ по темата – симптомите на нов 9-ти септември – атаките на новите „хуни“ срещу Дунарит и ЕМКО. Изглежда пребиваването във властта или пътят към нея е развил този властови синдром – да мълчат целесъобразно заедно с другите „правилни“ сили.
Да припомня, че по времето на реформаторското участие в правителството на ББ – лидерът на СДС играеше ролята на сегашния Караниколов, а и не само той.
Предупреждавам ги – няма да стане със старите номера.
Няма вариант за пасуване, докато Пеевски,Цацаров и Борисов разгромяват частна собственост и предприятия, атакуват НПО сектора, атакуват банки и организират прокурорска република. Всички тези събития имат общ знаменател и ако не го забелязват или ако забелязвайки го премълчават, значи, че колкото и да си говорят помежду си ще си останат тотално нерелевантни към ситуацията т.е. излишни.
Да обърна внимание, че като партии и познати формати трудно ще си върнат доверието със срещи по офиси за обсъждане на въпроса кой бил по виновен или заслужил в миналото или кой имал по-голяма партия. Няма да стане само с посипване на главата с пепел /при това от хората, които имат най-малка „вина“/, а с действия, адекватни реакции и готовност за битки. Няма да стане и с претенции за изключителност – без да са готови да работят с всеки, който има потенциал и сила за да участват в общ антикорупционен прореформаторски анти-БДС фронт. Образно казано няма нужда от академична интелигентност и появи по телевизионни екрани, а от боксови ръкавици и бойци – от реални протести на улицата.
С тези темпове на „разтревожване“ /между другите ангажименти/ и „забързаност“ на лидерите – костенурката ще се шмугне в храстите. Не искам да мисля, че този времеви хоризонт отчита датата 6 октомври, която Борисов даде като краен срок да „приключат“ с ЕМКО и Дунарит.

Ilian Vassilev

Фейсбук

колаж : Свободен човек