Битите в Бургас заради глутницата на Путин искат 18 000 лева обезщетение

Без да носим оръжия бяхме нападнати с електрошокове, жалва се Иво Дошев, а Силияна Тодорова от Воински съюз „Васил Левски” каза, че биячите са я спасили от него

Иво Дошев и Иван Иванов, които бяха пребити в Бургас при посрещането на „Нощните вълци”, са конституирани като частни обвинители. Единият иска 3, а другият 15 хилядарки от биячите си. Подсъдимите обаче не се признават за виновни. Пред камерата на бТВ един от тях сподели, че не е бияч, а спасител. Той нарича делото хунтата срещу народа, защото се опитвали да го накажат за опита му да спаси възрастна жена от убийство. Като я нападат, е нормално да я защитиш, но от защитници ни превърнаха в обвиняеми, жалва се Светлозар Димитров.

Ако не беше той да се намеси и да ми спаси живота, господинът отсреща (сочи към Дошев) щеше да ме убие“, споделя Силияна Тодорова от Воински съюз „Васил Левски”.

Най-напред ми навря плаката със средния пръст в лицето и моментално с едната ръка ме пусна, а с другата ме хвана за гушата. Събориха ме на земята и започнаха да ме ритат”, добавя възрастната дама.

Тя излага смехотворна версия на това, което се случи. Бяхме излязли да изкажем гражданската си позиция срещу този политически марш, срещу червените знамена със сърп и чук. Има записи, които са в съда. За лъжесвидетелстване обаче има присъда. Нека тази жена да си помисли какво да говори“, заплаши Иво Дошев.

Без да носим оръжие, бяхме нападнати с електрошоци и с палки от въоръжени хора с камуфлажни униформи. После твърдяха, че са така облечени, защото са излязли за гъби“, добавя битият в Бургас от глутницата на Путин софиянец.

Според хората в униформи, боят започнал, защото ги объркали за част от вълците на Путин – заради символа им – прабългарски вълк.

Обвиняеми в хулиганство и нанасяне на средни телесни повреди са трима членове на воински съюз „Васил Левски”. Вместо да се снимат с „Нощните вълци”, те влизат в конфликт с протестиращи срещу руските рокери.

Делото продължава през октомври.