Бургазлийка посвети песен в X Factor на убитата Валя

 18-годишната Станислава Василева изправи и публиката, и членове на журито на крака и се превърна във фаворит за финала

Станислава Василева от Бургас посвети песен в X Factor на своята най-добра приятелка Валя, която бе убита на пешеходна пътека в града ни и се превърна в символ срещу войната на пътя.

Искам да посветя изпълнението си на нея, каза снощи 18-годишната певица, преди да излезе на сцената на култовото шоу и да омагьоса публиката барабар с журито. Всички са единни – Станислава е големият фаворит за финала на X Factor. Очаква я блестящо бъдеще, защото макар да е много скромна и притеснителна, има огромен талант. Тя получи отлична оценка за “най-доброто изпълнение на песен на Адел в историята на шоуто“. Членове на журито станаха на крака да я аплодират, след като я накараха да пее народна песен и тя изпълни част от „Не казвай, любе, лека нощ“.

Изпълнението й е най-доброто. Тя е на световно ниво. Изпълни ни душата“, споделиха музикантите от журито, докато гласуваха с „Да“ да продължи Станислава Василева в следващия кръг.

Занимавам се с музика от 10 години – седем с народно пеене, а останалите три – с поп и джаз. Лятото работя в Слънчев бряг, където пея. Основната причина да започна да се занимавам с музика е леля ми, която е народна певица. Тя реши да ме закара на прослушване“, разказва Станислава.

Преди шест години загубих най-добрата си приятелка, която почина при катастрофа. До един от моловете в Бургас има пешеходна пътека, където една жена реши, че не трябва да спре. Това ми се отрази много, защото тя бе човекът, с когото споделях най-много. Може би това ми помогна да порасна и да приема, че не всичко в живота е розово и няма как всичко, което искам да се получава“, споделя младата певица.

Аз съм много чувствителна и притеснителна. Може би това не са най-подходящите качества за един успешен артист, но ще следвам мечтите си. На кастинга в Бургас усетих, че сега е моментът и това е моят шанс. Инстинктът ми го подсказа“, каза още новата поп звезда.