Валери ядоса Лилито, уволни Гечева от ДНСК заради мутрите в Слънчев бряг

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е уволнена. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг“, сподели във Фейсбук вицепремиерът.

Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум, са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й“, разказва Симеонов.

От вчера госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те“, добавя вицепремиерът.

С уволнението на Гечева обаче, освен мутрите в „Сънито“, вероятно той е ядосал и Лиляна Павлова, която доскоро се славеше като най-големият й защитник.

Любимката на бившия регионален и настоящ министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС загуби мекото си кресло и при управлението на кабинета „Орешарски“. Тогава Лилито нарече уволнението политическо и я изкара отличен специалист, експерт и управленец.

Тя не може грам да бъде класифицирана като „калинка”. Благодарение на този човек в нашата страна успяхме и бяха спрени най-безобразните „Дюнигейт”, къмпинг „Корал”, Иракли, Камчийски пясъци, в Несебър. Всичко това, което се случва, беше благодарение на абсолютната воля, непреклонност на експерти, които искат да прилагат закона“, заяви Павлова след предишното уволнение на Гечева, припомня mediapool.bg.

В началото на тази година обаче „Биволъ“ съобщи, че лично Гечева е завела при тогавашния шеф на ДНСК Иван Симидчиев бизнесмените от „СЛЕ Груп“ (прочули се покрай Дюнигейт) Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов, за да получат разрешение за ползване на хотелския си комплекс „Мелницата“ в Несебър.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Ортаците на Кумецо узаконили „Мелницата“ в Несебър директно в ДНСК