Вече ядем месо от клонирани животни

21 години след раждането на овцата Доли светлото бъдеще на месоядците вече е осигурено … с месо от клонирани животни …

Ние вече ядем месо от клонирани животни. И то въпреки че клонирането с цел консумация все още не е допуснато в ЕС, но …

Родината на уж съвременната демокрация – САЩ ни осигурява това …

Европа внася яйцеклетки, сперма и мляко от клонирани животни, най-вече от САЩ. С тази сперма се оплождат женски животни. И тъй като засега фермерите не са задължени да обозначават подобно месо със специални етикети, излиза че без да знаем може би си купуваме клонирано месо.

Делът на месните продукти от клонирани животни на европейския пазар не е установен с точност.

Тези животни са по-податливи на заболявания. Освен това често се стига до усложнения при раждането им, като някои от тях се раждат с деформации.

Брюксел може и да не разреши производството на клонирано месо за консумация в ЕС, но едва ли ще успее да спре навлизането на все повече продукти от клонирани животни в САЩ или Китай.

И където се очакват печалби милиардерите са там и ето защо не е изненада, че основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс и основателят на „Върджин груп“ Ричард Брансън решиха да инвестират заедно с бившия президент на „Дженерал мотърс“ Джак Уелч в стартиращия бизнес с изкуствено месо, съобщи агенция „Блумбърг“.

Предприемачите ще вложат капитали в новата компания „Мемфис мийт“, която има успешни опити за отглеждане в изкуствена среда на месо от мускулни животински клетки.

Явно всяка човешка нужда може да се експлоатира в търговията за печалба …

Свободен автор – Философът