В територията на братската любов :“Чайка, вън от Европа“

Главният прокурор Сотир Цацаров се възмути от начина, по който беше посрещнат руският му колега.

Дали е заради гостоприемството в най-чист вид или заради възпитанието му, а може би и заради нещо друго, но Цацаров е възмутен …

Ние „братушките“ ги уважаваме все от стотина години насам …

Нали са ни господари, така по „братски“…

Днес от „Да, България“ публикуваха снимки и видео за надпис на бул. „Цариградско шосе“ „Чайка, вън от Европа“. Преди ден от партията на Христо Иванов разпространиха позиция срещу посещението на генералния прокурор на Руската федерация.

„Да, България“ счита, че полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие.

„Г-н Чайка не е обикновен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и необходими двустранни отношения. Първо като министър на правосъдието и после като генерален прокурор, г-н Чайка е централно действащо лице в изграждането на авторитарния режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията срещу медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на руската демокрация. Той е сред основните отговорни за актове на международна агресия и нарушения на международното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на огромен брой политически и държавно организирани престъпления на Путиновия режим. Срещу г-н Чайка и неговото семейство има подозрения за корупция, чието разследване се спира от него самия.“, се казва още в декларацията на „Да, България“.

„Чайка, вън от Европа“ трябваше да посрещне главният прокурор на Русия Юрий Чайка, който идва на посещение у нас. Плакатът бе поставен върху надлеза на София Тех Парк на Цариградско шосе, откъдето трябваше да мине кортежът на магистрат №1 на Путин.

Само час след това надписът го нямаше на булеварда, без да става ясно кой толкова бързо го е премахнал, но така се случва в територията управлявана от Борисов и Цацаров …