Господин Цацаров, нямате изобщо понятие какво е национален интерес

Ilian Vassilev

Господин Цацаров, нямате изобщо понятие какво е национален интерес и какво е защита на национален интерес. Толкова сте елементарен, с повтаряне на мантрата на Пеевски медии. За Ваше сведение – питайте си хората от Библиотекарския институт, които са реалния център на ДС и който са Ви крепители.

Това какво са си мислели, че правят от ДС с „агентурните си разработки“ си е тяхна работа – важното е какво е станало,. защото нито у нас, нито където и да е по света това не е било еднопосочна улица. Питайте „библиотекарските“ си босове, колко от хората, които са се опитвали да вербуват или измъкнат информация, са се съгласили да им сътрудничат. А това не става от само себе си. Става с работа, която и тогава и сега носи рискове. Хората са живи, макар и на пределна възраст, могат да свидетелстват.
Господин Цацаров – каня Ви по всяко време и на всяко избрано от Вас място, но в присъствието на медиите да дискутираме темата национални интереси, и как Вие и аз ги разбираме и защитаваме. Преди това обаче направете справка с книгите – националният интерес се отъждествява с интереса не на институциите, а на гражданите – като данъкоплатци, като потребители и носители на граждански права и свободи.
Не е национален интерес да фалирате банка, не е национален интерес да обслужвате олигарси, не е национален интерес на практика да абдикирате от изпълнение на възложените Ви функции, като не преследвате престъпността и корупцията – която е друга форма на нейната закрила.
Ако не бях прав нямаше обществената Ви подкрепа да е под 6 процента?
Не е национален интерес да защитавате интереси на чужда корпорация срещу български министър.
Този списък, с това къде ни се разминават вижданията за национален интерес, вярвайте е много дълъг. За това предлагам да го обсъдим пред публика. Бъдете спокоен, аз съм и оставам дипломат.
Дължите не на мен, а на обществеността отговори, защото криете съдържанието, разговори и документа, който подписахте с главния прокурор Чайка и се налага да разбираме от руската прокуратура, че български прокурори ще бъдат обучавани в Академията на РГП в занаята на защитата на човешките права и борбата с корупцията!?!!?
Бихте ли казали с колко главни прокурори от ЕС и НАТО сте постигнали подобна дълбочина на сътрудничество и разбирателство?
Срещали ли сте се генерал Решетников, например?
Тъй като тотално сте преминали в състояние на безнаказаност и самовлюбеност, като лансирате и неистини по мой адрес, и тъй като изобщо не ми пука от Вашата власт, защото сте „на конци“, ще обсъдя с моите адвокати дали не е време да променя тоталния си отказ от завеждането на дела при дезинформация по мой адрес. Признавам, че хипотезата този път да Ви видя в съда предизвиква спонтанен интерес. Сигурен съм, че няма да напуснете своята зона на комфорт, включително медиен. Защото Ви е страх от публичен дебат. Истински страх.
В руския език има една прекрасна поговорка : „Каждый понимает по мере своей испорченности“.
С Вас сме в различни лиги, включително по темата национален интерес и отдаденост към Отечеството. Тепърва ще го разбирате.
Горният текст е изпратен с молба за право на отговор до главния редактор на 24 часа.

(https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6455964)

снимка: 24 часа

Фейсбук