Дебеловрати селяни и Ц-класи, от които гърми чалга, ни управляват

Докато не се измисли механизъм, с който да наказваме депутатите, няма да има подобрение в управляващите ни, коментира Тити Папазов

Дебеловрати селяни без ценностна система, със синджири и Ц-класи, от които гърми чалга, ни управляват. Това каза в студиото на Bulgaria ON AIR Тити Папазов.

„Рано или късно управляващите трябва да разберат, че са избрани, за да водят държавата нагоре. Не може да се гласува по партийни предубеждения, а не по съвест. Трябва да има 100% одобрение на някои закони. Не може цветът на партията да диктува съвестта“, коментира баскетболния треньор.

Според него докато не се измисли механизъм, с който да наказваме депутатите, които демагогски обещават преди избори, няма да има подобрение в управляващите ни.

Също толкова черногледа бе треньорът и легенда в художествената ни гимнастика Нешка Робева.

„Очаквания не мога да кажа, че имам. При достатъчно знания и житейски опит ще знаем, че нищо ново няма под слънцето. Манталитетът в България на сервилност пред силния се оформя още преди Освобождението. Кой ще признае, че е невеж и ще отстъпи мястото си на по-знаещия?“, каза Нешка в студиото на „България сутрин“.

Акцентът на разговора премина и към българските спортните победи и постижения от последните няколко дни.

„Всички спортисти и треньори се надяваме тази сесия да включи закона за спорта. Спортните победи са единственото нещо, което може да ни обедини и да ни накара на обичаме държавата си. Без това ще живеем само в сивота“, категоричен бе Папазов.