Държавата се управлява от трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци

Марешки се зарече да напусне заместник-председателското място в парламента, ако пенсията стане 300 лева и се създаде верига от държавни бензиностанции
Държавата се управлява по схемата на три тройки – трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки. Казвам го изрично, за да не се разпознае някой поименно, добави той.
Народният представител забавлява колегите си от левицата, като чете от „Шайка“ на Антон Тодоров, в която настоящият депутат от ГЕРБ не пести критиките си срещу Бойко Борисов. Книгата естествено е издадена, преди политологът да влезе в парламента от листата на ГЕРБерастите.
Вождът на „Воля“ и на аптекарите сподели, че иска да преиздаде „Шайка“, защото бройките от тиража й били изчерпани, а това, което е написано в нея, трябва да се разследва от прокуратурата.
Според него трите прасета са хората, които са символ на злото. Те правят всичко възможно за упадъка на държавата и нещастието на хората, на безхаберното управление до пълното съсипване на българския бизнес.
„Следват тримата идиота. Те са в коалиция. Последни са тримата глупаци. Те са готови да съсипват, да хулят, да клеветят всеки по заповед на всеки. Ето представям Ви един материал. Негов автор е виден гербер. Той твърди, че материалът е написан изцяло по документи“, заяви Марешки, размахвайки „Шайка“ на Антон Тодоров, съобщава rns.bg.
Макар че Марешки не каза кои са трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци, всеки може да ги разпознае в сюрията от разни други животинки, пръкнали се в милата ни родина. Самият той влезе в този обор уж с явната нагласа да се бори със статуквото, но след като не можа да се уреди от прасета, иззе водещата роля на Корнелия Нинова като опозиционен лидер.
Сега вождът на аптекарите е готов да напусне заместник-председателското място в парламента, ако популистите гласуват пенсията да стане 300 лева и създадат верига от частни бензиностанции. Съперниците му засега, естествено, си траят. Ще подкрепят исканията му (включени в собствените им предизборни програми), когато изборите станат неизбежни и се наложи пак да обикалят страната, за да лъжат народа.