Живко Суджука проговори за „Суджукгейт”, обиден е на Бойко

 11 години съм слугувал на ГЕРБ, но политиката вече е затворена страница за мен, споделя бившият депутат, обвинен, че е искал суджуци за вожда

Няма фирма в Добрич, която да може да произведе 4 тона суджук. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Няма как някой да ви даде нещо, което го няма, заяви той пред камерата на Нова телевизия.

Разследването срещу него започна, след като бизнесмен от Добрич се оплака, че от него се искало да предаде 4 тона суджук.

Живко Мартинов се изкара жертва. „Този, който ме обвини за рекет, ми е длъжник. От 2009 до 2012 г. дължи пари за наеми и аз си ги потърсих, но се оказа, че трите фирми, които имаха договор с мен за един супермаркет и дискотека, са продадени на хора в неравностойно положение“, добавя той.

„Аз съм чел делото, след като му повдигнаха обвинение. В папките няма една експертиза”, коментира адвокатът на Живко Мартинов – Христо Ботев.

„За един тон суджук с 30% еленско месо са нужни 300 кг от елен. Къде в България може да ги купите?“, попита юристът.

На въпроса как се изяждат 4 тона суджук, Мартинов отговори, че не можел да си го представи. Затова се учудих на акъла на жалбоподавателя, добавя той.

След като му бяха напомнени думите на премиера Бойко Борисов, че такива негодници трябва да бъдат изритани от парламента, бившият вече депутат каза, че е нормално да се чувства обиден. „11 години съм слугувал на тази партия, но политиката вече е затворена страница за мен“, сподели той.

Каква ирония – слугата на Бойко, който бе натопен, че е събирал суджуци за „картофеното момченце“, се оказа жертва на заговор. Дали наистина е искал 4 тона суджуци за премиера, или длъжникът, който го обвинявал за рекет, има голямо въображение, ще реши съдът. Нормално е обаче Живко Маринов, който заради аферата се сдоби с прозвището Суджука, да е обиден на ГЕРБ! 11 години той е слугувал на тази партия, а сега заради една измислена далавера за 4 тона суджуци, го наритаха като негодник.