Изненада: И Марешки зове суджученият бос да си ходи

 От партия „Воля” заговориха за вот на недоверие

Изненадващо от партия „Воля” започнаха политическия сезон с искане на вот на недоверие. Те се позоваха на препредавани думи на премиера, че щял да подаде оставка, ако 300 души протестират срещу него, съобщава Нова телевизия.

Ще искаме този парламент и това правителство да си ходят. Направо Борисов да си подава оставката и да си ходи, ще има 300 души. Бихме инициирали вот за цялостно управление. Има ли нещо нормално в тази държава?”, коментира председателят на „Воля” Веселин Марешки.

От ГЕРБ не се притесниха от заканата и обявиха, че препредаваните думи на Борисов са фалшива новина. Поискаха обаче отговор – дали опозицията иска кабинетът да падне в навечерието на европейското председателство.

Те не могат да го инициират, защото са 10 човека и само могат да са маша на БСП, каквато са”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

От БСП отрекоха да се крият зад друг, но одобриха идеята на „Воля”.

То не бяха суджуци, скандали – за каквото и да се поиска вот, има основание. Ние и бихме подкрепили, и бихме инициирали вот на недоверие”, заяви депутатът от левицата Георги Гьоков.

Все още никой не е казал кога може да бъде внесен този вот.

Странно защо Марешки точно сега заговори за оставки. Може би се е повлиял от бунтарите от „Национален протест срещу безобразията в България“, които ще излязат на улицата на 11 септември. Очаква се хиляди българи да протестират срещу марионетното правителство, но Бойко едва ли ще си удържи на думата и да подаде поставка.

Ако все пак се стигне до внасянето му, за него се очертава да гласуват 117 депутати от „Воля”, БСП и ДПС. „Против”, очаквано, ще са 122-ма от ГЕРБ и Обединените патриоти. Тоест вотът няма да мине, но е на ръба.