Илиян Василев: Нинова е „луксозно издание на неокомунистическа олигархия…“

Ilian Vassilev

Няма да слагам прилагателни на съдържание и претенция на госпожа Нинова. Вие ги определете. От една страна, тя не престава ден в ден, да повтаря, че трябва да се вдигнат заплатите, пенсиите, помогне на бедните. Направо е като политически Робин Худ.
В същото време – във всички казуси, в които става дума за гранд източване на финансов ресурс – именно парите с които да се вдигнат пенсии, заплати, премахне бедност, – тя или отсъства или застъпва тезите на източващите.
Белене – тя е за – а времето доказа източването на ресурс – милиарди.
КТБ – ударът срещу банката стана при управление на правителство на нейната партия. Можеше БСП да спре този процес – и да попречи на Пеевски и Цацаров, като озапти и Цветан Василев – можеше. Но пасува.
Цанков камък – половин милиарда отлетя. Списъкът е дълъг, много дълъг.
До тук някак си не е лично замесена, поне така твърди, макар че е спорно. Но хоп идва и най-голямата грандкорупционна сделка – тази с горивата – при която институции мълчат, партии също и 1 – словом един милиард – лева се източват ВСЯКА ГОДИНА. Да не говорим за концесионните такси на пристанище Росенец и т.н.
А госпожа Нинова мълчи – като изневерила съпруга.
А тя работата е, че съпругът и е привлечен и работи за компанията, която трябва да върне тези пари в бюджета и в джобовете на хората. А от бюджета в пенсии, заплати и социални помощи. В смисъл тя съзнателно е избрала да не дава пенсии, заплати и бори бедност и корупция.
Значи госпожа Нинова няма право да говори по темата за бедността, за ниските заплати и т.н. защото е „конфликтна“. Семейно и лично. Възползва се от положението си за да може семейно да се възползва чрез назначения на високи постове в съответните фирми с добри заплати. Като получава парите, които преди това са отклонени от бюджет или лични сметки, тя е просто част от проблема, не от решението.
Разбирам я – парите са важни – семейни нужди – децата и т.н.
Но следващия път като се самоентусиазира и самонадъха на тема да помогнем на бедните – стърчащите от думите и лъжа и демагогия трябва да ви уверят, че нито бедните, нито унизените ще намерят в нейно лице защитник. Тя е луксозно издание на неокомунистическа олигархия – някой го наричат соцпартокрация.
Според мен използването на думата „аристокрация“ е напълно неуместно в този случаи.

Фейсбук