И президентът се гаври с Бойко, кара го да чете

Държавният глава намекна, че и съветниците на премиера не четат достатъчно и го подвеждат, а Антон Тодоров го смъмри, че говорил глупости
Искам да помоля премиера да си организира добре всички съветници и да четат. Това каза президентът Румен Радев пред медиите в Ню Йорк. Държавният ни глава е в страната на неограничените възможности, за да участва в Общото събрание на ООН, а Бойко в негово отсъствие влезе в новините, след като даде безкрайно дълго и скучно интервю, в което „обели“ няколко думи и за самолетите „Грипен”-ите, като изтъкна, че имал съмнения, че не са най-добрият избор. Думите на „експертът“, пардон премиерът – пожарникар предизвикаха смях.
„Нека Борисов не дели страната и важните сектори на порции, а решенията си да мени всеки ден! Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позициите. Товa е стратегическа сфера за сигурността и за бъдещето на страната”, каза президентът, в чиито знания и опит в областта на авиацията май само ГЕРБ-ерастите се съмняват.
Според него, премиерът е подведен от своите съветници за избора на боен изтребител. Радев определи избора на „Грипен“ като напълно прозрачна процедура. Той отрече да е давал становище за този тип самолет.
„Искам да помоля Борисов да си организира добре всички съветници, нека да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а да има още 100 такива и да казваш странни и нелепи неща! Нека тези хора да четат и да не го заблуждават с глупави становища!“, каза президентът.
Бойко закъсня с реакцията, но пък вместо него пред камерата в „Тази сутрин“ на бТВ застана депутатът Антон Тодоров. Авторът на „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“ влезе в студиото с документи, които естествено не доказват колко книги освен „Винету“ е прочел вожда. Депутатът от ГЕРБ, който преди да влезе в парламента бе сред най-големите критици на Бойко, каза, че Радев не бил приятел на истината и разкри, че е давал опорните точки на Пламен Орешарски, когато е бил министър-председател. Голям човек се оказа генералът – президент. А Тодоров докато говореше за „Президентгейт”, подсъзнантелно навярно устите на много българи са се напълнили със слюнки, представяйки си как един хубав суджук от еленско месо, поръчан за премиера, се търкаля към тях.
Досадихме на хората с тази история за „Грипен“-ите, призна президентът. Досадни са обаче не само заради изтребителите. На бедният народ му писна от зрелища, иска хляб и суджук.