Министърът на туризма Ангелкова с безумен харч за реклама

400 хил. картички на туристи, дошли у нас ще изпрати с личен автограф министърът на труда Николина Ангелкова. Жестът целял да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка.
Информацията е на пресцентъра на Министерство на туризма.
Щастливците, които ще получат специалната картичка, щели да бъдат избрани на случаен принцип, пропорционално в цялата страна. Картичките да бъдат изпратени на адрес до края на сезона.
Картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“.
Филателното издание щяло да е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай. А картичката ще изпълнява тази функция сред гостите пътували в страната. Стенописи от Рилския манастир и Тракийската и Казанлъшка гробнци са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което означава „Благодаря ви, че избрахте България!“. Английският е избран, защото е официален език на Европейския съюз и е сред най-разпространените на международно ниво.
Ами, тенкю, Ангелкова. Колко англичани, пиянствали до безпаметност по алеите на Слънчев бяг ще се зарадват е без значение. Със сигурност щастлив обаче ще бъде неизвестният собственик на избраната за изработка печатница, който от тлъстата поръчка ще гушне към половин милион лева в сметката си. Пари ще влязат и за фирмата-куриер, а министерството ще се похвали с мащабна рекламна кампания.
Всъщност, идеята не е лоша, но е подходяща за хотелиерите, които така могат да се надяват гостувалите им туристи да повторят. Ама, те не са свикнали с движението харчене на пари. Пък и като си знаят качеството на услугите…подобна реклама излиза излишен харч.
На фона на богатата ни държава един милион е нищо. Да, ама ако у нас нямаше курорти, които още изливат фекалите си в морето или те посрещат с такса „празен стол“