Никой в Европа не вярва на вожда на ГЕРБ-ерастите, зависим е от Пеевски

Борбата с корупцията у нас ще е възможна, когато депутатът от ДПС спре да бъде недосегаем, каза Христо Иванов

В Европа може да ползват Бойко Борисов когато им е удобен за дребни поръчки, но нямат никакви илюзии за борбата с корупцията у нас, заяви Христо Иванов.

Промяна може да се очаква чак когато депутатът от ДПС, бизнесмен и крупен медиен собственик Делян Пеевски спре да бъде недосегаем, каза бившият правосъден министър и лидер на „Да, България” в „Тази сутрин” по бТВ.

Според него, премиерът е зависим от Пеевски.

Борисов не смее да освободи дори съпругът на Ирина Бокова заради „азербайджанската пералня“, защото е преплетен с връзки с бившата БКП. 

Юнкер, който е толкова благоразположен към Бойко Борисов, каза, че България и Румъния трябва да получат членство в Шенген. Германия каза: „Не, трябва да се свърши много работа” – никой не вярва на Борисов, че се бори с корупцията”, коментира Иванов.

Той обясни, че за да има реформирана прокуратура, трябва да се избере нов главен прокурор, а това ще се случи през мандата на новия Висш съдебен съвет.

В парламента не виждаме никаква воля за промяна по същество, те проведоха по-лоша процедура от Искра Фидосова през 2012 г. Тя поне формално спази изискванията в закона”, припомня бившият министър.

Според него в правителството и съдебната власт са влезли хора, за които има съмнения за корупционно поведение.

Никой в Европа не вярва на вожда на ГЕРБ-ерастите, но има ли български политик, на когото европейците могат да се доверят? Господарите им в Брюксел обаче си ги обичат, защото добре им служат.