Нудисти и природозащитници на бунт срещу мафията

Настояват плаж „Делфин“ край Царево да е място за природосъобразен туризъм

Нудисти и природозащитници протестираха днес пред парламента заради наглостта на депутатите от управляващата коалиция. След ветото на президента народните представители повторно приеха промените в Закона за опазване на околната среда, за да може екологични разрешения за проекти от национално значение да се обжалват само пред една съдебна инстанция.

Нудистите пък настояват плаж „Делфин” край Царево да е без концесионер и да е отново място за природосъобразен туризъм.

Детето ми е израснало там и си искаме плажа, т.е. свободата. Не може някой да ни гони и да ни налага ограничения“, споделя пред камерата на бТВ Мария. Тя е една от протестиращите пред парламента.

Закони срещу гражданите и природата” е мотото на протеста.

Кои са важните проекти, за които нормативните актове да се обжалват само пред една съдебна инстанция, ще решава правителството. Протестиращите смятат, че това означава по-малък шанс за опазване на природата и по-малък контрол върху правителствените решения.

Нудистите пък се вдигнаха на бунт заради опитите на концесионера на плаж „Делфин“ да ги изгони от плажната ивица.

Напрежението ескалира, след като върху пясъка бе поставена табела с надпис „Плажът не е нудистки!“. Преди да бъде дадено на концесия, мястото бе известно като най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие.

Наскоро се стигна дори до бой между спасители на плажа, защото единият симпатизирал на голите туристи.

Хората настояват малкото плажче в парк Странджа да бъде възстановено в предишния му вид и да бъде обявено от държавата за екомясто.