Поет-бунтар: „Кабинетът в сянка“ е лоша идея, рано е за постове!

Трябва да се очертае ясно разделителната линия между властта, политиците на прехода и задкулисието през последните 27 години, коментира Тома Троев

„Кабинетът в сянка“ е лоша идея. Така поетът Тома Троев, който е роден в Бургас, но живее в Поморие, коментира списъкът с министри, предложени от бунтарите, поискали оставката на Министерския съвет.

Разбирам желанието на протестиращите в София на 11 септември СЪПРОТИВАТА да създаде своя, паралелна на статуквото, власт. Това е правилно. Трябва да се очертае ясно разделителната линия между властта, политиците на прехода и задкулисието през последните 27 години, от една страна, а от другата старана, българите, които са СЪПРОТИВА. Защото СЪПРОТИВА има!“, коментира Троев.

Но ако трябва да бъде официално представена, това може да бъде единствено чрез излъчване на НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ с представители на гражданските организации и граждански личности, които не са обвързани с политическите партии на прехода. Съпротивата трябва да създаде своя алтернатива, но на Народното събрание. Това е един най-висш представителен орган, който да решава какво да се прави. Още е рано да се раздават министерски постове! Пък било то и в сянка…“, коментира поетът-бунтар.