„Слънчев бряг“ АД три поредни години работи на загуба

Един милион загуба за 2016 г. отчита „Слънчев бряг“ АД

А уж бяха милиони нови туристи ръст, печалби и т.н. , но истината е различна и нито шум в повече от дискотеките, нито тишина по Валерко Симеонов май няма да напълнят касите на дружеството …

„Дружество „Слънчев бряг“ АД е на загуба от близо един милион лева за 2016. Това принуди депутатите да искат обяснение от туристическия министър Николина Ангелкова. От нейния отговор стана ясно, че три поредни години дружеството отчита загуби.

В същото време туристическият поток расте, а комплексът Слънчев бряг се е превърнал в своеобразен мегаполис. По думите й с годините се увеличавали ангажиментите на дружеството за сигурността. Разходи имало и за поддръжката на инфраструктурата. Разходи се плащали за командировани служители.

Само за миналата година разходите за командировани служители са над 30 000 лева. 301 000 лева са печалбите на дружеството за миналата година, стана ясно от отговора на министъра.

Основно загубите идвали от разходите за командировани полицаи, които се грижат за сигурността в комплекса и заради ремонт на старата канализация.

Явно идва времето на приятелите на властта да натопят човки по-надълбоко в далаверите, ако се премахне това дружество с „благородна цел“ …

Колаж: Теодор Михайлов

Свободен автор – Философът