Соня Колтуклиева към премиера: Алчността ще ви срине от властта

Сърдите се, че ви „пришиват“ към Пеевски, но докога ще му служите, пита тя, след като стана ясно, че на пристанището са спрени контейнери с военна продукция за 80 млн. долара

Соня Колтуклиева нападна премиера Бойко Борисов. Журналистката му изпрати гневно съобщение, заради скандала, свързан със задържането на контейнери на „Кинтекс“ с военна продукция за 80 млн долара по дълготраен договор.

Току-що написах на Бойко Борисов следното съобщение: Г-н премиер, BIT съобщава,че на бургаското пристанище са спрени контейнери на „Кинтекс“ с военна продукция за 80 млн долара по дълготраен договор за още 50 млн долара. Защо сега пазите мълчание, защо се криете? Но иначе гръмогласно се сърдите, че Ви „пришиват“ към Пеевски. Докога ще му служите, докога ще сте зависим от него?! Пеевски иска военни заводи, но и Вие няма да можете да му ги осигурите. Алчността Ви – неговата и Вашата – ще Ви срине от власт, този път завинаги. Колкото и да ме репресирате мен лично – не съм единствената, която вижда истината. Ставаме все повече!“, споделя Соня Колтуклиева във Фейсбук.

Тя припомня, че преди 3 месеца се заговори, че Делян Пеевски и Дидие Щосел искат да купят заедно Нова ТВ с кредити от френската Societe General Expresbank и УникредитБулбанк, но не им се получи. Цената пада главоломно, но пък и парите на Пеевски не се множат. Фалът с „Дунарит“ го разтресе яко, не овладя и „Виваком“, коментира Колтуклиева.

Апропо, от висш мениджър на SGE научих, че по данни на банковата служба за сигурност, били идентифицирани 10 фирми, свързани с Делян Пеевски. След бастисването на КТБ, представителите на фирмите били извикани и помолени да напуснат Сосиете Женерал/Експресбанк. Мога да допусна, че във френската банка SGE са разбрали за участие на Пеевски в инвестиционния фонд, който е възнамерявал с кредити да купи Нова телевизия и са се отказали от съучастие в сделката за 100 милиона евро“, добавя журналистката.

Французинът Дидие Щосел, който охотно даваше интервюта, сега се е изпокрил. Гузно!“, коментира Колтуклиева.