Със 145 състезатели стартира „Лъвско сърце”- 2017 в Приморско

 На плаж „Перла” в Приморско започна второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце”.

 „Лъвско сърце”`2017 стартира със 145 състезатели

В него участват 145 състезатели, които за максимум 13 часа контролно време ще трябва да покорят трасе от 140 км с три етапа  – плуване, бягане и колоездене. Участниците са от България, Русия, Франция, Дания и Унгария.

На пресконференция в навечерието на състезанието кметът на Приморско д-р Димитър Германов сподели, че е чест за Общината да откликне на това уникално състезание – единствено по рода си в България и да го подкрепи. „Усещайки емоцията на инициаторите, разбрах, че има смисъл от провеждането на такова събитие. Това е нещо истинско. То е проверка на човешкия дух и физически възможности, съчетано с история и природа”, каза той.

Инициаторът и координатор на проекта Филип Шавов благодари на Община Приморско за доверието и подкрепата, както при организацията, така и финансово.

В 7 ч тази сутрин на плаж „Перла“, където е базовият лагер лично кметът д–р Димитър Германов даде старт на състезанието. В тази точка започва и завършва всеки от трите етапа на надпреварата.

По цялото трасе са разположени планински спасители, организирани от ветеранът в тази дейност Красимир Стоянов. В организацията и безпроблемното провеждане на състезанието са се включили и 50 доброволци.

Във второто издание на „Лъвско сърце” участват и победителите от предходната година. За сравнение, в първия триатлон участниците са били 44,  6 от тях жени. В „Лъвско сърце”`2017 те са 21.

Призьорката при жените Кристина Козарева сподели, че не се занимава професионално със спорт, но участва в това приключение с много желание и хъс. За нея най-голямото  предизвикателство е плуването, но се надява тази година да е по-добра и в тази дисциплина.

Новост в състезанието тази година е включването на щафетна дисциплина. В нея за победа ще се бори отбор от Приморско: плувецът Станимир Борисов, колоездачът Станислав Савов и бегачката Радка Василева, която ще финишира след пробег от 21 км. Сборът от времената на тримата ще оформи крайното класиране на приморския отбор.