Със 145 състезатели стартира „Лъвско сърце”- 2017 в Приморско

 На плаж „Перла” в Приморско започна второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце”.

 „Лъвско сърце”`2017 стартира със 145 състезатели

В него участват 145 състезатели, които за максимум 13 часа контролно време ще трябва да покорят трасе от 140 км с три етапа  – плуване, бягане и колоездене. Участниците са от България, Русия, Франция, Дания и Унгария.

На пресконференция в навечерието на състезанието кметът на Приморско д-р Димитър Германов сподели, че е чест за Общината да откликне на това уникално състезание – единствено по рода си в България и да го подкрепи. „Усещайки емоцията на инициаторите, разбрах, че има смисъл от провеждането на такова събитие. Това е нещо истинско. То е проверка на човешкия дух и физически възможности, съчетано с история и природа”, каза той.

Инициаторът и координатор на проекта Филип Шавов благодари на Община Приморско за доверието и подкрепата, както при организацията, така и финансово.

В 7 ч тази сутрин на плаж „Перла“, където е базовият лагер лично кметът д–р Димитър Германов даде старт на състезанието. В тази точка започва и завършва всеки от трите етапа на надпреварата.

По цялото трасе са разположени планински спасители, организирани от ветеранът в тази дейност Красимир Стоянов. В организацията и безпроблемното провеждане на състезанието са се включили и 50 доброволци.

Във второто издание на „Лъвско сърце” участват и победителите от предходната година. За сравнение, в първия триатлон участниците са били 44,  6 от тях жени. В „Лъвско сърце”`2017 те са 21.

Призьорката при жените Кристина Козарева сподели, че не се занимава професионално със спорт, но участва в това приключение с много желание и хъс. За нея най-голямото  предизвикателство е плуването, но се надява тази година да е по-добра и в тази дисциплина.

Новост в състезанието тази година е включването на щафетна дисциплина. В нея за победа ще се бори отбор от Приморско: плувецът Станимир Борисов, колоездачът Станислав Савов и бегачката Радка Василева, която ще финишира след пробег от 21 км. Сборът от времената на тримата ще оформи крайното класиране на приморския отбор.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!