Тандемът Борисов-Пеевски настъпва, Анна Цолова е предупреждение към останалите

Цената на NOVA пада главоломно, но пък и парите на Пеевски не се множат

#Кой каквото ще да приказва, изгонването на Анна Цолова от сутрешния блок на Нова телевизия е дело на Пеевски. Помня нашия последен страшен скандал по телефона след Костинбродската афера през май 2013 г., когато обвиних компанията на Корпулентния в заговор и опорочаване на изборите. На финала Пеевски ми каза: ще те дам на Бареков, м@мичката ще ти разкатае. Бареков повърна в парцала „Галерия“ нещо като интервю, тиражирано от всички свински медии, глупости на таркалета. Но през декември 2014 г. цялата мощ на репресивната държавна машина се стовари върху мен…та до ден-днешен.

Преди няколко дни предупредих със смс Ани, с която не сме близки, че така се започва. После следват данъчните, следователите, прокурорите, повдигане на обвинение, даване на съд…както е при мен и Огнян Стефанов. Пълна програма. Но, изглежда, Анна Цолова не е толкова „страшна“ и влиятелна, защото я оставят в Нова и заедно с Дарина Сарелска, която започна битката с фалшивите новини, ще правят… светско предаване(?!).

Любопитен е и „случаят Сарелска“. Васил Иванов направи грандиозен скандал с обвинения към шефката на новините и публицистичните предавания, че била налагала цензура и че била маша на ГЕРБ. Тя, обаче, не загуби поста си, колегите й я подкрепиха; разкараха я едва, след като Сарелска направи доста добро интервю с американския посланик Ерик Рубин, в което стана дума за закона „Магнитски“, от който #кой треска го тресе. А пък „разследващият“ журналист Иванов, се хвърли право в медийната кочина на Пеевски и ще му служи безропотно, защото просто няма други предложения, както ми обясни.

Нещо става с Нова телевизия. И то никак не е добро. 

Люба Кулезич и Сашо Диков бяха станали опасни за реанимиралия се тандем Борисов-Пеевски, затова ги натириха от Нова, без никакви обяснения. Брутално.

Според разкази на колеги-журналисти, Делян Пеевски и Дидие Щосел са имали обща фирма – от времето на НУРТС-овете, когато ги финансираше КТБ и шефът на Нова подвиваше опашка пред Цветан Василев.
Вярвам им. То си пролича…

Преди 3 месеца се заговори, че Пеевски и Щосел искат да купят заедно Нова с кредити от френската SGE и УникредитБулбанк, но не им се получи; цената пада главоломно, но пък и парите на Пеевски не се множат. Фалът с „Дунарит“ го разтресе яко, не овладя и „Виваком“…

Та така значи…

Вече в ефира на Нова няма да има кой да пита Борисов за Пеевски. Вече няма крупието-депутат Цонев да изпраща поздрави на Ани и Виктор от Пеевски.
Пеевски ще е доволен. И Борисов, също така.

Виктор е свестен и смел, но остава сам с предупреждението – утре може Гала да те замени в „Здравей, България“.

Лека нощ, България, лека нощ. Кога ли ще се развидели?

 

Соня Колтуклиева, Фейсбук