Фирма на Калин Митрев е завлякла милиони чрез измами в Германия и България

Контраразузнаването в справка от 95-та година

Писмо на шефа на контраразузнаването Юлий Георгиев от 1995 година, както и справка на началника на сектор „Информация и анализ“ към СКИАД на МВР, разкриват истинските мащаби на измамната международна организация

През 90-те години на миналия век международната финансовата пирамида MCS е завлякла граждани на Германия със сума от над 50 милиона марки, разкрива справка на началника на сектор „Информация и анализ“ към СКИАД на МВР.

Справката е писана в края на 1995 година и е придружена от писмо на тогавашния шеф на контраразузнаването полковник Юлий Георгиев до парламентарния секретар на МВР полковник Стефанов.

Нека припомним, че съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев бе част от измамнна схема, като съдружник в пирамида чрез клона на MCS в България.

Създадена в началото на 90-те години MCS е международна финансова пирамида с клонове в над 26 държави и „ужилила“ стотици хиляди граждани със суми равностойни на стотици милиони евро.

Калин Митрев е един от съдружниците в „МЦС – Инвестиционен фонд – АД“, което е едно от 8-те дъщерни дружества на „MCS – България“ ООД, регистрирано у нас през 1992 година. „МЦС – Инвестиционен фонд – АД“ пък е създадено 2 години по-късно през 1994 година и е регистрирано в Окръжния съд в Кърджали. Съдружници в него са Момяна Гунева, Калин Митрев и Фьодор Чихи. Гунева е изпълнителен директор, Фьодор Чихи е президент, а Калин Митрев е съсобственик с неограничена отговорност.

Към 02.11.1995 година, когато е писано писмото на шефа на НСС Юлий Георгиев, Митрев все още е съдружник във фирмата. В този период „МЦС – Инвестиционен фонд – АД“ е завлякла от български граждани суми на обща стойност от над 600 милиона тогавашни лева. Въпреки този факт обаче, името на Митрев бързо е извадено от публичното внимание, а писмо на главния редактор на „Труд“ Тошо Тошев до премиера Жан Виденов, така е не вижда бял свят. То бе публикувано за пръв път вчера от NBOX.BG.

От справката на началника на сектор „Информация и анализ“ към СКИАД на МВР става ясно още, че MCS е интернационален холдинг основан през 1987 година в Лугано, Швейцария. През 1995 година Интерпол запечатва офисите на пирамидата в Германия, а нейните създатели са пуснати на международно издирване.

Вижте писмото на Юлий Георгиев до парламентарния секретар на МВР полковник Стефанов, справка на началника на сектор „Информация и анализ“ към СКИАД на МВР, както и разпечатка от фирмения регистър разкриваща собствениците в българския клон.

http://www.nbox.bg/scandal/item/49963-kontrarazuznavaneto-v-spravka-ot-95-ta-godina-firma-na-kalin-mitrev-e-zavlyakla-stotitzi-milioni-chrez-izmami-v-germaniya-i-balgariya.html

 

 

 

Явно всяка ДС-круша си има опашка от Тошово време та до днес…

Ех, Лугано, Лугано -Българска Швейцария на тузовете от БКП и ДС, та чак до ООН …

Свободен автор – Философът