Халифатът иде, Lidl трие кръстове от етикетите си

Парите нямат религия, а в България цените на веригата са надути, коментира адвокат Емил Василев
Немската верига от хипермаркети Lidl изтриха кръстовете от снимките на емблематичната църква „Анастасис“ в Санторини, Гърция от етикетите си, защото казват, че „уважават разнообразието“, съобщава breitbart.com.
Изображенията на световноизвестната църква бяха използвани за етикетите на гамата им от гръцки йогурти, сирене и други продукти, съобщават от RTL INFO.
„Лидл България многократно е доказвала с цялата си дейност дълбокото си уважение към българското историческо наследство, традиции, култура и религиозна идентичност“, написа компанията във Фейсбук.
„Капитализъм в действие! Скандалната история с „изтрития“ кръст по продуктите на „Лидл“ има обяснение. Мнозина българи живеят или са пътували в чужбина и много добре знаят, че „Лидл“ е елитен магазин само в България“, коментира бившият депутат Емил Василев.
„В повечето западно-европейските страни той е магазин за бедняци, поддържащ по-ниски цени и там пазаруват главно негри и араби. Мнозинството от тях са мюсюлмани. За да не изгуби основната си клиентела от долния сегмент, „Лидл“ правят фотошоп на църквата на своите опаковки и така братята от Близкия Изток и Северна Африка с радост купуват християнски продукти. Парите нямат религия“, добавя адвокатът- политик.
„Преди 2-3 седмици влизам в един „Лидл“ в Италия и бях шокиран от мръсотията вътре и изпадналите хора, които пазаруваха там. Цените бяха с около 20% по-ниски от местния супермаркет „Еселунга“, от който съм пазарувал в същия град. Нищо общо с „Лидл“ в България, където цените са доста понадути и веригата се прави на „елитна“, разказва Емил Василев.
Според него, политиците и бизнесмените в Европа имат икономически и политически интерес от тази религиозна толерантност, тъй като мюсюлманите са консуматори на стоки и привнесени гласоподаватели. „Пример: изтриването на кръста от упаковките на веригата „Лидл“. Докато политиците и бизнесмените в Турция и Близкия Изток нямат такъв интерес и затова не се опитват да налагат религиозната толерантност като поведение на гражданите си“, коментира адвокат Василев.