Падна прокобата: България би Швеция

След седем поредни загуби най-после сложихме край на 50-годишната прокоба

България победи Швеция с 3:2 в двубой от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

По този начин „лъвовете“ сложиха край на 50-годишната прокоба. За последно представителният ни тим надви този на „трите корони“ през вече далечната 1957 г., съобщава бТВ.

Тази вечер на стадион „Васил Левски“ в столицата, „трикольорите“ повеждаха на два пъти, но Швеция успяваше сравнително бързо да възстанови равенството. За България точни бяха Манолев в 12-ата минута и Костадинов в 33-ата, а за скандивнавците – Лустиг в 29-ата и Берг малко преди почивката.

През втората част обаче възпитаниците на селекционера Петър Хубчев стигнаха до трети гол – на Ивайло Чочев в 79-ата минута. Швеция този път не съумя да отговори.

След седем поредни победи за шведите най-после националите ни успяха да постигнат успех. След тази победа за „лъвовете“ те се доближиха на точка от второто място в група „А“, което дава шанс за участие на световното първенство. Французите вече са първи с 16 точки пред скандинавците (с 13), а националите ни са трети с 12. Следващият мач на трикольорите ще е срещу Холандия на 3 септември.