България умира предадена от свои

Ще остане само територия, владяна от Пеевски, Бойковски, Цацаров и подобни същества, за които думите „родина“,“чест“, „дълг“ са неразбираеми и чужди, коментира Румяна Ченалова
България умира. Третата национална катастрофа е в действие! Срамното е, че тя е предизвикана не от чужди, а от свои, че не е след войни, а в мирно време, че всеки от нас с избора си преди и с пасивността си сега е част от процеса. Това сподели във Фейсбук бившата съдийка Румяна Ченалова.
„След Балканските войни България губи голяма част от завладените земи, както и Южна Добруджа. Финансови загуби -над 2 милиарда лева. Около 1 милион българи остават в отнетите земи. След Първата световна война и Ньойския договор България губи окончателно Южна Добруджа, западните покрайнини и Беломорска Тракия – общо 11 000 кв км. Наложени са финансови задължения за 2 250 000 000 златни франка. Намалена е драстично числеността на армията. Тези два периода са наречени първа и втора национална катастрофи. КАК Е ДНЕС СЛЕД 28 ГОДИНИ ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ?“, пита Ченалова.
„България няма армия, полицията стачкува, външният дълг е над 20 000 000 000 лв. Олигархични обръчи задушават всеки опит за честен бизнес, образованието и здравеопазването са приоритет само на думи, а реално са в агония. Над 2 000 000 българи напуснаха България. Съдебната система е последната барикада, която е почти превзета. Върховенството на закона от принцип на републиката и демокрацията се изроди във върховенство на прокуратурата, служещо на олигархията и управляващите за укрепване на позициите им и като гаранция за недосегаемост“, коментира бившата съдийка.
Пари и още пари -това е тяхното верую, цел и смисъл. За да купят спокойствие, безнаказаност, самочувствие, добавя тя.
„Пренебрегвайки изконното право да живееш свободен, сигурен в препитанието си, спокоен за бъдещето на децата си, да вярваш в държавата и обичаш родината си, управляващите вече 28 години служат само на себе си, променяйки убеждения, политически пристрастия, договарят се, съюзяват се и се разделят единствено за да останат във властта. А докато те се боричкаха за власт, България бавно пропадаше, за да стигне дъното на всички класации-най-бедна, изчезваща до 2050 г., най-тъжна, без свобода на словото и въобще без свобода“, обяснява Ченалова.
„Когато си на ръба на пропаст, можеш само свободно да полетиш… към смъртта. Ако гневът и омразата на българина можеше да се материализира, би изпепелил всеки, участвал в унищожаването на България, самочувствието, надеждите и способността да мислим като свободни хора. Тази национална катастрофа е най-страшна и може би последна в историята ни. Срамното е че тя е предизвикана не от чужди, а от свои, че не е след войни, а в мирно време, че всеки от нас с избора си преди и с пасивността си сега е част от процеса“, коментира бившата съдийка.
„България изчезва! Родината ни умира! Ще остане само територия, владяна от Пеевски, Бойковски, Цацаров и подобни същества, за които думите „родина“,“чест“, „дълг“са неразбираеми и чужди. Третата национална катастрофа е в действие! Българи срещу българи! Ще позволим ли това?!“, добавя Ченалова.