VIP Brother-дезактивация на обществото и снижаване на стандартите *

Не мога да спра чалгата по телевизията с Брадъри и прочие. Това е въпрос на съзнателна политика на управление на масовото съзнание, на дезактивацията на обществото, на понижаване на стандартите.

 

В други страни – тези предавания се пускат по второстепенни канали, а у нас прайм тайм най-гледаните телевизии. И този избор не е просто въпрос на печелене на пари за някои. Ако се чудите защо народът не протестира и предпочита да мрънка, то една от причините, че почти винаги в най-доброто време за политическа активност винаги се пускат социалните анестезии на някакъв ТВ формат.


От една страна медиите Ви уверяват, че няма смисъл – нямало обществена енергия на промяната, от друга Ви предлагат да гледате пийп шоу за да ви закотвят у дома.
От днес обявявам своя контра ТВ чалга политика – основната си част от ФБ активността си ще фокусирам по времето на тяхното излъчване. От една страна активността в социалните мрежи по времето на брадърите е знак за самоопределяне и второ, рязко нараства качеството на общуването.
Пояснение – времето за контра-брадър активност е не само вечерта, но и включванията през другото време на деня.
Съзнавам, че битката е неравностойна, но мълчанието не е опция.

Ilian Vassilev

Фейсбук

*Заглавието е на редакцията