Антон Тодоров аут от парламента заради дебелашка шега?

Авторът на „Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите“ подаде оставка, след като всички от ГЕРБ се отрекоха от него заради заради заплахите срещу Виктор Николаев

Депутатът Антон Тодоров подаде оставка.

В писмо до медиите той обяви, че желае да напусне парламента. Тодоров поднася извинения както на водещия Виктор Николаев, така и на останалите медии, които е засегнал с поведението си, съобщава Нова телевизия.

В петък водещият на „Здравей, България“ го пита дали изборът на „Грипен“-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е „продукт на определена шайка“, а Тодоров отговори със заплаха.

„Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Заради общественият натиск колегите му от партията побързаха да се отрекат от него.

Антон Тодоров не си мери езика, дори в парламента, каза председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Поведението му в „Здравей, България“ е дебелашка шега, добавя финансовият министър Владислав Горанов. „Подобна позиция е неприемлива и затова не очаквайте от мен да го защитавам. Имаше заплаха“, заяви той в „Тази сутрин“ по бТВ.

Тодоров обаче твърди, че думите му са разбрани и разтълкувани превратно и погрешно. Той решил да подаде оставка, за да опази от скандала честта на партия ГЕРБ и нейния лидер. В писмото си той изрично подчертава, че това решение е единствено и изцяло негово. За да стане факт оставката обаче първо е нужно мнозинството депутати да я одобри с гласуване. Това вероятно ще се случи в сряда.