Великата телена ограда пада. Кой ще спре ордите?

Елена Йончева показа снимки на „арт инсталацията“ в района на Малко Търново

Великата телена стена пада, а строителите й, барабар с целия Министерски съвет, станаха за смях. Смелата Елена Йончева разката наглите управляващи, които обявиха оградата за обект на националната сигурност, за да не се разкрие истината как е градена. Въпреки това обаче, червената депутатка показа в „Тази сутрин“ по БТВ снимка от района на Малко Търново, на която се вижда как оградното съоръжение е окапало.

„Непрекъснато ни лъжат за оградата по границата, която е огромна корупционна схема. Вицепремиерът Валери Симеонов каза, че тя е поправена, а отново има места, където е паднала”, заяви Йончева.

Междувременно бившият министър на културата Вежди Рашидов каза, че оградата можело да се нарече арт инсталация.

Падналото телено съоръжение в района на Малко Търново е заснето на 21 ноември сутринта, уточни депутатката. Тя добави, че няма да каже къде точно е мястото, за да не я обвинят, че застрашава националната сигурност.

На 13 ноември беше премиерата на филма „Граница” на Елена Йончева, в който са изнесени скандални факти за оградата по границата и работата на Гранична полиция.

Днес копие от филма ще бъде предадено на президента Румен Радев, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. Преведено копие на лентата вече е изпратено на посланиците на Европейския съюз у нас.

„Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, търгува се с националната сигурност. Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. на линеен метър. Колко е откраднато – експертите трябва да определят”, каза още Йончева за защитното съоръжение по границата.