Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_534_2.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/avantageto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024
Жителите на Кости плашат с протести | Авантаж

Жителите на Кости плашат с протести

 Гневни са заради незаконен добив на инертни материали, машини унищожават коритото на река Велека

Прокуратурата в Царево проверява законно ли работи инсталация за инертни материали в Странджа. От години жителите на село Кости се оплакват, че машини унищожават коритото на река Велека, съобщава бТВ.

Водомерите са запечатани от Басейнова дирекция и е забранено от реката да се изземва вода, но инсталацията за пресяване на инертни материали не спира да работи.

Разрешителното за добив на фирмата е изтекло през 2015 г., като от тогава е проверявана пет пъти.

Въпреки че от две години фирмата няма право да изземва наноси от реката, материалът, с който инсталацията не спира да работи, не се изчерпва.

Експерти от Басейновата дирекция облитат с дрон реката, но местността е силно пресечена и е трудно да бъде засечена незаконна дейност.

Фирмата подава сигнал до Областната дирекция, че реката е затлачена и има нужда от изгребване на наноси. Комисията обаче е категорична – проводимостта на Велека не е нарушена.

Хората в селото настояват дейността край реката да бъде преустановена. В противен случай плашат с протести.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/avantaget...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52