Зависимостите на Борисов от Ердоган застрашават националнатра ни сигурност*

На МВнР има трябваха повече от 24 за да обявяват най-скопената възможна позиция по претенциите на Анадолския сатрап да ревизира граници на ЕС в 21 век.

Зависимостта на премиера Бойко Борисов от Ердоган заради информацията, която в Турция имат за контрабандните канали на „Булгартабак“ и политическото участие и чадър над тях в България, превръща страната ни в незащитена плячка. Не само. България се превръща в изключително слабо звено, в пробита точка, за общата европейска сигурност.

За разлика от Гърция, която отговори подобаващо на Ердоган, по волята на Борисов България се сниши.

Трайното нагъзване на юг, което при управлението на Борисов води българската външна политика рано или късно ще доведе до катастрофа държавата ни. Много е вероятно тази катастрофа да бъде с фатални вреди.

България е неконтролируем и непрогнозируем партньор за Европа. Това най-просто, но видимо рефлектира в икономиката – чуждите инвестиции просто заобикалят страната. Или директно се изтеглят. Въпреки всички опити дребни цехове и фабрички за детайли и гайки да бъдат представяни като голям правителствен успех.

България много скоро ще бъде поставена пред избора Европа или Анадола. И ще бъде заставена да го направи от Европа. Не от нас самите. За съжаление…

Мирослав Иванов

 

*Заглавието е на АВАНТАЖ