Цацаратурата разследва далаверите с водата

 Увеличението на цената е незаконно, възкликна Мая Манолова, а фенове на конспиративните теории намесиха дори Ротшилд

Цацаратурата разследва далаверите с водата. Върховната административна прокуратура се е самосезирала и извършва проверка на законосъобразността на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което се одобрява бизнес планът на „ВиК” АД за Бургас, Ямбол и Враца, съобщава бТВ.

Всъщност Цацаратурата не се е самосезирала, а вероятно е била сезирана от омбудсмана Мая Манолова, която в интервю с Антон Хекимян заяви, че решението на енергийния регулатор е незаконно и това може да бъде доказано в съда. КЕВР прави каквото си иска, използва еквилибристики, заяви тя, а фенове на конспиративните теории намесиха дори Ротшилд.

Публична тайна че някои от ВИК дружествата са партийни хранилки. Това са черните касички за политиците. Не може в израелската пустиня един кубик вода да струва само 79 стотинки, а в България, която уж е богата на водоизточници, цената да клони към три лева.

В Израел водата се добива по скъп метод, като се обезсоляват водите от Средиземно море, мълвят запознати. Според тях от далаверата с водата печелят и Ротшилд, и президентът Макрон. Това са любопитни подробности, които вероятно Цацаратурата ще пропусне. Едва ли от проверката ще има някаква полза.