Гавра: Спряха водата на 80-годишни старци

Върнахме се 50 години назад, споделя баба Стоянка от Синьо Камене, чийто белокос съпруг носи тежки туби, защото водата УРАНясала и от ВиК затворили кранчето

80-годишни старци от Синьо Камене (Община Средец) са принудени да носят тежки туби, защото в селото от близо две години няма вода. Възрастните хора се молят институциите да се смилят над тях и най-после ВиК – Бургас да ги спаси от сухия режим. Дружеството затворило кранчето, защото във водата имало уран.
По-добре да имаме такава вода, която да става за миене, отколкото от никаква, споделят възрастните хора.
След като те се оплакаха пред камерата на Нова телевизия, че им доставяли пълна водоноска веднъж в месеца, Димитър Гюров от ВиК – Бургас призна, че е имало проблем, но вече бил отстранен. Цистерната ще бъде пълнена по-често, за да може „яките“ дядовци да се морят с тежките туби.
Когато има вода, във водоноската плуват сламки, оплакват се белокосите мъже от Синьо Камене. Не съм се къпал цяло лято, споделя един от тях. Върнахме се 50 години назад, добавя баба Стоянка от Синьо Камене.
Въшлясахме и кирясахме, споделя друг възрастен мъж.
Жалбите на възрастните хора до всевъзможните институции не дават никакъв резултат. Белокосите мъже от Синьо Камене не се нуждаят от фитнес, но държавата им го осигурява и при това напълно безплатно. Животът в едно българско село се е върнал с половин век назад, както казва баба Стоянка. Върнал се е, защото оставихме неми и глухи за проблемите на народа да влязат във властта.