Депутатите се правят на луди, професор ги плаши с революция

Лоша случка ще им се случи, предупреждава Михаил Константинов. Опозицията не може да убеди никого, че е истинска, добавя пък доц. Пиргова

Депутати ни са в перфектна физическа форма. Това да стоиш две нощи в парламента и да се правиш на луд хич не е лесно, коментира проф. Михаил Контантинов.

„Никога обаче не е късно за една революция. Нека родните политици не си мислят, че времето на Френската революция е отминало и може една много лоша случка да им се случи“, каза математикът в Код 11-13 по biТelevision.

Според доц. Мария Пиргова пък скандалите на политиците са просто предколедна пушилка. „От гледна точка на парламентарните практики, които наблюдавах в парламента, БСП имат право да дадат на Конституционни съд този бюджет. Защото председателите в лицето на г-жа Караянчева и г-н Христов подсказваха на мнозинството, връщаха гласувания. С висшите училища парламентът постъпи крайно пренебрежително снощи“, заяви доц. Пиргова.

„Мнозинството в лицето на Цветан Цветанов, което непрекъснато пледира за разбирателство преди Европредседателството, не дадоха 1000 лева на една висше учебно заведение. Те подценяват нашия труд с лека ръка“, добавя тя.

„От друга страна- като видим как се гласуват субсидиите за партиите- това се прави единодушно. Опозицията не може да убеди никого,че е истинска опозицията“, каза още Пиргова.

Проф. Константинов пък припомни, че субсидията в богата Германия е 2-3 евро на глас, докато при нас е 11 лева.

„ Можеха нашите партии да направят жест и да я намалят двойно. 14 милиона лева щяха да се икономисат годишно от двойно намалената субсидия. Можеха тези пари да ги дадат на някоя уязвима група. Но не- защото като се взимат едни пари там няма управляващи и опозиция“, коментира математикът.

Да мислят тезо, които се редят на държавната хранилка, за уязвими групи е някак противоестествено. Българинът отдавна е свикнал с мисълта, че политикът е нагло и егоистично животно, което поставя своите интереси над тези на народа и държавата. Ако депутатите продължават да се правят на луди, думите на проф. Константинов за революцията може да се окажат пророчески.