Дете с тумор в мозъка се нуждае от 22 000 евро за лечение, „Талантино“ помага

За малката Велина от Бургас, която има шанс да пребори с коварното заболяване, ще бъде посветена премиерата на „Забравени от небето“

Театрална школа „Талантино“ подкрепи малката Велина от Бургас в борбата й за живот. Тя има тумор в мозъка, но турският професор Талят Каръш от болница „Лив Хоспитал“ дава надежда, че детето ще оздравее. Нужни са обаче 22 000 евро за животоспасяващата операция. Сумата е непосилна за близките на Велина.

Днешната премиера на „Забравени от небето“ ще е за нея, както и всички други постановки. Спектакълът в Кукления театър започва в 19 часа. Очаква се малката принцеса и майка й да бъдат изведени на сцената от ръководителя на детската театрална школа Станимир Карагьозов.

„Велина е дете чудо! Тя е моето малко, усмихнато и изключително борбено момиченце.

Беше едва на 2 месеца, когато й поставиха диагноза Вътрешна хидроцефалия. Героично претърпя операция за поставяне на шънт, за да бъде овладяно заболяването. Тъкмо си отдъхнахме, мислейки, че кошмарът е приключил, когато получихме поредния удар – при извършен МРТ, лекарите откриха туморна формация в мозъка. Не мога да опиша с думи в какъв стрес и страх заживяхме цялото семейство“, споделя във Фейсбук майката на Велина – Владислава Демерджиева.

„Лекарите в България казаха, че са безсилни и няма как да помогнат на бебенцето ми. Започна голямото търсене на лекари по цял свят. Единствените специалисти, които дадоха надежда, бяха лекари от Институт по неврохирургия „Бурденко“ в Москва. След лична среща с тях, лекарите препоръчаха да следим развитието на тумора с контролни МРТ на 4 месеца, като ме увериха, че започне ли нарастване на тумора, те ще предприемат операция по отстраняване на част от образуванието“, добавя жената.

„Известно време бяхме спокойни, туморът нямаше промяна, а детето ми започна редовни рехабилитации, които й помогнаха да навакса забавянето във физическото й развитие. Шокът дойде едва преди дни, когато след направен КТ се установи, че туморът е пораснал драстично и трябва да се вземат спешни мерки. Родните лекари не дават никаква надежда за живот на детенцето ми“, споделя Владислава.

„Направихме консултация и с турския професор Талят Каръш от болница „Лив Хоспитал“, който ни даде надежда. Вече имаме оферта от „Лив Хоспитал“ за първия етап от лечението на Велинка, но сумата в размер 22 000 евро е абсолютно непосилна за семейството ми. Затова моля всеки от вас, който може да помогне на детенцето ми в борбата с това коварно заболяване, да ни подаде ръка!“, призова майката на Велина.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01

BIG: BPBIBGSF

„Postbank“ кл. гр. Бургас

титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева

Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

В ПОЛЗА НА ВЕЛИНА СЕВЕРИНОВА СТЕФАНОВА