Зараза: 19 души посрещат Коледа в болницата?

13 от заразените яли пържоли от прасетата на Петър Гущера, разкри карнобатлия

Петима души са приети в бургаска болница с трихинелоза след консумация на термично необработено свинско месо. Информацията беше потвърдена от Районната здравна инспекция в града, съобщава Нова телевизия.

От РЗИ информират, че в област Бургас са открити три огнища на заразата – две в Карнобат и едно в Обзор. Изследват се още 14 души, но при тях още не е потвърдено наличие на трихинелоза.

„В Карнобат има вълна от опасната болест. До момента само за няколко дни потвърдените случаи са 13, но бройката тепърва ще расте. Всички заразени са си купували свинско месо или живи прасета от Петър Гущера, който ги отглежда абсолютно незаконно, в порутена сграда в бившия стопански двор в Карнобат“, съобщи зрител на Нова телевизия.

„Прасетата се гледат в изключителна мизерия и от глад, когато са пуснати свободно, което не е рядкост, те консумират мърша от диви животни (чакали, язовци, лисици, плъхове), като по този начин са се заразили. Всичко написано от мен може да ви бъде потвърдено от МБАЛ-Карнобат и ХЕИ-Бургас“, добавя той.