Поморие излиза на протест срещу планираното унищожаване  на Парк „Яворов”

Гражданска инициатива „Да спасим Яворовите скали” излезе с призив към гражданите на Поморие да се включат в протеста срещу унищожаването на емблематичното за града място.

„Да се помолим за обърканите души на oбщинските съветници и кмета на Поморие! Заедно да отправим молитва към Свети Георги – покровителят на Поморие да пречисти душите на общинските съветници от сребролюбието и на сесията на 30 януари 2018 г. да гласуват „ПРОТИВ“ внесената докладна на кмета, свързана с изграждането на хотел до Яворовите скали!”, се казва в апела.

Протестът, по време на който ще бъде отслужен и молебен, ще се проведе в събота, 27 януари 2018 година, ще започне от 11.30 часа до  кръговото кръстовище пред манастир „Свети Георги” и ще продължи до 12.30 часа.

Целта на събитието е публично да бъде изразено несъгласието на гражданите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града – Парк „Яворов”, включващ паметника на великия поет, Яворовите скали и лятно кино „Яворов”.

С него ще бъде казано категорично „не” на парцелирането на територията под паметника на Яворов, преобразуването на част от нея в частна общинска собственост в полза на частен инвеститор, който планира на това място строеж на хотел, както и на бетонирането на Яворовите скали.

Всеки българин, който милее за съхранение на историческата памет и почит към делото и творчеството на Пейо Яворов, е добре дошъл да се включи в протестния митинг, уточняват организаторите.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!