Забраниха протестите в Бургаска област, оправдавайки се с грипа

Колкото и да звучи парадоксално и нереалистично, грипната епидемия и здравето на хората в най-голямата област в България – Бургас, се използват за политически цели.

След като страната беше залята с протести от различно естество, но обединени около лошото управление на централната и местна власт, премиерът Бойко Борисов вчера заяви в прав текст „Спрете се, бе! Стига сте протестирали!“ В някои общини и области, обаче, са още по-изобретателни и се застраховаха от протести с включване на абсурдна точка, забраняваща и масовите прояви на открито. Митингите по време на обявена грипна епидемия в област Бургас са забранени.

Първият, който забрани от страх заявен протест срещу управлението му, беше скандалният кмет на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев.

След като грипната епидемия в Бургаска област беше удължена до края на настоящата седмица, на управляващите не им им остава нищо друго, освен да се молят за „здравето“ на хората.

След протестите, очакваме да бъда забранени и сватбите, погребенията, кръщенетата, временно преустановен градският и междуградски транспорт, затворени учрежденията, защото и там събиранията са все масови и грипоносещи.