„Свидетели на Йехова” дразнят бургазлии

 Повтарят „Христос, Христос“, ама гледат как да вземат апартамента на някой старец, каза един от анкетираните

Активисти от „Свидетели на Йехова” дразнят хората от бургаския жилищен комплекс „Славейков“. Възрастна жена се оплака пред камерата на Bulgaria ON AIR, че скоро е била посетена от сектанти в дома й. Оставили й брошура и след два дни дошли, за да я помолят да разговарят по темата.

„Повтарят „Христос, Христос, ама гледат да прекарат нещо. Целта е да вземат на някой старец апартамента“, добавя бургазлия, участвал в анкетата на колегите от националната телевизия.

Нов закон ще бори сектите у нас. Политици на ВМРО, които са вносителите на проектозакона, се надяват, че след приемането му част от регистрациите на някои религиозни общности у нас ще бъдат отнети.

През 2011 г. жителите на „Славейков” се опитаха да изгонят „Свидетели на Йехова” от града, като се стигна и до сблъсъци.

От „Свидетели на Йехова” водят няколко дела срещу областния лидер на ВМРО. Той е обвинен, че преди 7 години е организирал нападение над техен молитвен дом в един от бургаските квартали.

Жителите на комплекса се притесняват, че този религиозен дом се намира до училище и детска градина, а проповедниците притесняват хората.